Tutireceptek.hu fejléc

Körömpörkölt bográcsban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg bontott sertéscsülök,
3 db sertésköröm tisztítva, darabolva,
3 fakanálnyi sertészsír,
2 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 kiskanál csípős paprika (vagy egy cseresznyepaprika félbe vágva),
1 kiskanál őrölt fekete bors
2 dl vörösbor,
só szükség szerint

Elkészítés:
A megtisztított sertéslábakat, csülköt kiáztatjuk. A bográcsba zsírt teszünk, és a feldarabolt vöröshagymát világossárga színűre pirítjuk, kevés borsot és pirospaprikát szórunk bele. (Ha mindenki kedveli, csípős paprikát is tehetünk hozzá. ) Mindezt összekeverjük, és hozzáadjuk a feldarabolt sertéshúst. Vízzel felöntjük úgy, hogy bőségesen ellepje a bogrács tartalmát. Megsózzuk és előbb erős tűzön, majd lassú tűzön főzzük és közben az elpárolgott vizet pótoljuk addig, amíg a hús megpuhul. Ha a hús megfőtt, parázson pároljuk tovább, hogy a szaft sűrűsödjön. Ha megfelelőnek tarjuk hozzáadjuk a vörösbort és még kb 15 percig a tüzön tartjuk. Friss kenyérrel, idény savanyúsággal kínáljuk.


A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi leves bográcsban. » Vargányás lecsó bográcsban » Babgulyás bográcsban » Burgonyaleves bográcsban
» Csülökpörkölt bográcsban » Aratóleves bográcsban » Körömpörkölt... » Betyár tarhonya bográcsban
» Sertésragu bográcsban » Gulyásleves bográcsban » Galyasági pacal bográcsban » Csülök pörkölt bográcsban
» Gombapaprikás bográcsban » Halpaprikás bográcsban » Magyaros körömpörkölt » Vadraguleves bográcsban


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.