| Körömpörkölt bográcsban receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg bontott sertéscsülök, 3 db sertésköröm tisztítva, darabolva, 3 fakanálnyi sertészsír, 2 nagy fej vöröshagyma 2 evőkanál pirospaprika 1 kiskanál csípős paprika (vagy egy cseresznyepaprika félbe vágva), 1 kiskanál őrölt fekete bors 2 dl vörösbor, só szükség szerint Elkészítés: A megtisztított sertéslábakat, csülköt kiáztatjuk. A bográcsba zsírt teszünk, és a feldarabolt vöröshagymát világossárga színűre pirítjuk, kevés borsot és pirospaprikát szórunk bele. (Ha mindenki kedveli, csípős paprikát is tehetünk hozzá. ) Mindezt összekeverjük, és hozzáadjuk a feldarabolt sertéshúst. Vízzel felöntjük úgy, hogy bőségesen ellepje a bogrács tartalmát. Megsózzuk és előbb erős tűzön, majd lassú tűzön főzzük és közben az elpárolgott vizet pótoljuk addig, amíg a hús megpuhul. Ha a hús megfőtt, parázson pároljuk tovább, hogy a szaft sűrűsödjön. Ha megfelelőnek tarjuk hozzáadjuk a vörösbort és még kb 15 percig a tüzön tartjuk. Friss kenyérrel, idény savanyúsággal kínáljuk. A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |