| Bugaci leves bográcsban receptLevesek Hozzávalók: 5-6 dkg. füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyem, 1 csokor petrezselyemzöld, 25 dkg. darált sertéstarja, 2 gerezd fokhagyma, só, 1 kiskanál őrölt fekete bors, 1 evőkanál édes-nemes fűszerpaprika só. 2 gerezd fokhagyma, 1 db. tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa. 1 evőkanál liszt, 1 dl. tejfel Elkészítés: A szalonnát kockára vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd belerakjuk az apróra vágott vöröshagymát, amit megdinsztelünk. Hozzáadjuk a finoman felszeletelt zöldségeket, az apróra vágott zöldpetrezselyem és fűszerpaprika felét, majd kevés párolás után felengedjük vízzel. A húsból, tojásból, zsemlemorzsából, zúzott fokhagymából a petrezselyemzöld, só, a maradék fűszerpaprika és az őrölt fekete bors hozzáadásával, vizes kézzel, kisebb húsgombócokat készítünk amiket a forró levesbe rakunk. A lisztből és tejfölből habarást készítünk az ételt behabarjuk, pár perccel tovább forraljuk.Ha szükséges utánaízesítjük. Forrón tálaljuk. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |