Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás krumplisaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
75 dkg héjában fõtt burgonya, 2 nagy fej lila hagyma, 4 evõkanál olaj, ízlés szerinti ecet, só, cukor, 1 púpozott mokkáskanál törött fekete bors, 1-1 mokkáskanál koriander- és mustármag.

Elkészítés:
Jó fél liternyi ecetes-sós-cukros levet felforralok, beleteszem az összes fûszert (a bors kivételével) és néhány percig forralom, majd hozzárakom a meghámozott és vékony karikákra aprított lila hagymát. Az újraforrástól számított három percig fõzöm, ezután hozzáteszem a felkarikázott burgonyát, de már lezárom alatta a lángot. Addig hagyom a lében, amíg az egész ki nem hûl. Ezután leszûröm és salátástálba rakom, majd az olajjal óvatosan átkeverem, a borssal meghintem, és szorosan lefedem. A hûtõszekrényben jól lehûtöm.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Medvehagymás krém » Fokhagymás sajtkrémleves » Csípős fokhagymás pecsenye » Hagymás túrós galuska
» Fokhagymás, tepsis csülök » Almás-hagymás csirke » Hagymás máj » Hagymás tofurántotta
» Hagymás, szalonnás röszti » Hagymás zöldbabsaláta » Kéthagymás csusza » Fokhagymás tarja
» Vörösboros hagymás tojás » Hagymás-őszibarackos karaj » Sonkás-medvehagymás tészta » Fokhagymás camembert-leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.