| Almás-hagymás csirke receptHúsételek Hozzávalók: Csirkecomb v. mell v. szárny Baconszalonna Póréhagyma Vöröshagyma Fokhagyma Sültcsirkefűszersó v. magyaroskeverék Alma Víz Elkészítés: A tepsi aljában elhelyezem a bacont, rákarikázom a hagymát, ráfektetem a megmosott, megpucolt csirkerészeket. Kevés vizet öntök alá(így nem jön le a fűszersó) és megszóróm az egészet a fűszerkeverékkel. Az egész tetejére rászóróm a karikára vágott póréhagymát. Lefedem fóliával és kb. 40-50 percre lassú tűzön párolom. Megnézem, hogy puha e a hús, ha igen, akkor a fóliát leveszem, picit visszateszem (10-20 perc), ekkor a kicsumázott, megpucolt almát gerezdekre vágom és a csirke közé bedugdosom (a szaftba). Visszateszem a sütőbe és együtt sütöm tovább. Akkor jó, ha a hús teteje megpirult, van elég szaft rajta, és az alma is kissé folyós lett, de nem tűnt el:) Tanácsok: A fokhagymát fentről kihagytam, mert ha a legelején ráteszem és a fólia levétele után visszateszem hamar megég. Így én csak akkor szoktam rátenni ha már levettem a fóliát, fokhagyma fel, így be a sütőbe. Kicsit később ki és az almával vissza és készre sütni. Krumplipürével tálalom, nagyon finom ahogyan a félig főtt alma találkozik a krumplipürével:) Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: kristof2003 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |