| Fokhagymás, tepsis csülök receptHúsételek Hozzávalók: 2 közepes csont nélküli csülökszelet 2 nagyobb gerezd fokhagym 1 kk só 0,5 kk bors 0,5 dl olaj Elkészítés: A csülköt alaposan megmossuk. A fokhagymát tisztítjuk, fokhagymaprésen átnyomjuk.. A csülök szeleteket az olajjal kikent tepsibe fektetjük. Bedörzsöljük a fokhagymával. Meghintjük sóval, borssal. Meglocsoljuk olajjal. Hagyjuk kb. 1 órát pihenni, hogy a fűszerek jól átjárják. Öntünk mellé 1-1,5 dl vizet,takarjuk le alufóliával. Előmelegített sütőbe toljuk, és puhára sütjük. Ha már eléggé puha, levesszük a fóliát és még a kívánt pirosságig pirítjuk, ez alatt többször meglocsolgatjuk a levével, hogy ne száradjon nagyon ki. Körete hagymás tört burgonya,és vegyes savanyúság. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |