| Fokhagymás tarja receptHúsételek Hozzávalók: Párolt káposzta Hozzávalók: 1 fej káposzta, 2-3 evőkanál olívaolaj, 2 csapott teáskanál tengeri só, 2 csapott teáskanál ételízesítő, 1 csapott teáskanál bors, 2 evőkanál ecet, ízlés szerint édesítőszer. Fokhagymás tarja: Hozzávalók: 8-10 szelet tarja, 1-2 evőkanál tengeri só, 1 evőkanál bors, 1-2 evőkanál curry, 2 egész fej fokhagyma (pechesebb esetben fokhagyma krém v. granulátum), kb. 2.5 dl olívaolaj. Elkészítés: A káposztát kettéhasítjuk, aztán vékony csíkokra vágjuk fel. Forró olajon megdinszteljük, közben apránként megsózzuk, ettől némi levet enged. A hatást fokozandó némi borssal, ételízesítővel fedő alatt pároljuk, közben, ha szükséges, pici vizet adunk hozzá. Amikor a káposzta megpuhult, az ecetet és az édesítőszert keverjük hozzá, végül pár percig összefőzzük. A hússzeleteket megmossuk, megszárítjuk, mindkét oldalát kissé megklopfoljuk, széleit fél-fél centire bevagdaljuk. A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük, aztán kb. 1 teáskanálnyi olívaolajjal, kis tálkában összekeverjük. A hússzeletek mindkét oldalát sóval, borssal, curryvel alaposan befűszerezzük, majd a fokhagyma masszával kenjük be.Forró olajban sütjük meg a hús mindkét oldalát, fedő alatt. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |