| Sonkás-medvehagymás tészta receptTésztafélék Hozzávalók: 15 dkg maradék sonka 3 gerezd fokhagyma 2 dl tejszín 2 evőkanál krémsajt 1 csokor medvehagyma bors, frissen reszelt szerecsendió 5 dkg parmezán, vagy grana padano 40 dkg száraztészta. Elkészítés: 10 dkg tésztához egy liter víz, tehát 40-hez 4 liter vizet kell feltenned forralni. Bele mehet 4 kiskanál só. Az ételt nem kell sóznod, a sonka elég sós. Ha mást használsz – felvágott, csirkemell – akkor kóstolj a végén, és sózz. Egy nagy serpenyőben egy perig futtatod az apróra vágott fokhagymát, majd két percre mehet bele a kockázott sonka. Ha nyers csirkével csinálod, azt is kockázd és itt pirítsd pirosra minden oldalát. Jöhet a megmosott, aprított medvehagyma, ezt 30 másodpercig elég fonnyasztani. Öntsd rá a tejszínt, keverd bele a natúr krémsajtot, mehet hozzá bors és a szerecsendió. Még két perc, míg összeforralod az ízeket. Közben kifőtt a tésztád, a főző léből 4 evőkanálnyit tégy a szószhoz, majd jöhet a leszűrt tészta. Jól össze kell kavarnod, mehet rá frissen aprított petrezselyem és a reszelt sajt is. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: godotravarva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |