Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás, szalonnás röszti recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg héjába főtt burgonya,
3 evőkanál olvasztott vaj,
2 evőkanál tej,
10 dkg sovány füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
csipet só

Elkészítés:
A burgonyát durvára reszeljük, a sóval jól elkeverjük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és az apró kockára vágott szalonnát. Két evőkanál vajat egy serpenyőben addig forrósítunk, amíg enyhén füstölni kezd. Beletesszük a burgonyát, lelapítjuk, rácsepegtetjük a tejet, és egy nehéz fedőt teszünk rá. Amikor sisteregni kezd, megfordítjuk, hozzáadjuk a maradék zsiradékot, és a másik felét is megsütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsom hagymás túróval » 40 fokhagymás csirke » Hagymás-mazsolás rizs » Szalonnás édesburgonya
» Tengerihal fokhagymásan » Szalonnás-tojásos pite » Fokhagymás-paprikás omlett » Fűszeres röszti
» Diós fokhagymás túrógolyó » Almás-hagymás csirke » Medvehagymás falatkák » Fokhagymás szelet
» Medvehagymás krumpli csoda » Fokhagymás sült hal » Fokhagymás vaddisznótokány » Lilahagymasaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.