| Hagymás, szalonnás röszti receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg héjába főtt burgonya, 3 evőkanál olvasztott vaj, 2 evőkanál tej, 10 dkg sovány füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, csipet só Elkészítés: A burgonyát durvára reszeljük, a sóval jól elkeverjük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és az apró kockára vágott szalonnát. Két evőkanál vajat egy serpenyőben addig forrósítunk, amíg enyhén füstölni kezd. Beletesszük a burgonyát, lelapítjuk, rácsepegtetjük a tejet, és egy nehéz fedőt teszünk rá. Amikor sisteregni kezd, megfordítjuk, hozzáadjuk a maradék zsiradékot, és a másik felét is megsütjük. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |