Tutireceptek.hu fejléc

Gombóc almásan recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1 kg alma
250 g cukor
300 g liszt
1 cs. vaníliás cukor
1 ek. őrölt fahéj
3 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés:
A megmosott almát héjastól lereszeljük,kinyomkodjuk, és összekeverjük a fahéjjal, 150 g cukorral, csipet sóval, liszttel és a tojással. A masszából gombócokat formálunk, és enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük. A pirított zsemlemorzsában meghempergetjük, és a maradék cukorral megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: mese

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pászkagombóc » Maceszgombóc(levesbetét) » Bajor májgombóc » Májgombóc picit másképp
» Egri húsgombócleves » Húsos burgonyás gomboc » Túrógombóc zabkorpával » Sült túrógombóc
» Sajtleves húsgombóccal » Hamis túrósgombóc :) » Paradicsomos húsgombóc » Rizses húsgombóc
» Gombócos töltött káposzta » Szilvalekváros kelt gombóc » Hagymás húsgombócleves » Húsgombóc Juszuf módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.