| Csípős húsgombóc receptHúsételek Hozzávalók: 40-45 deka darált hús, lehetőleg baromfi, de 10-15 deka lehet benne disznó is 2 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 5deka vaj, 5 deka margarin, olivaolaj 1 csilipaprika só, borsfél citrom leve 2-3 szegfűszeg Elkészítés: Egy fej vöröshagymát apróra vágok, 3-3 deka vaj, margarin és kevés olivaolaj keverékén megpirítom a szegfűszeggel együtt.. Kiszedem a zsiradékból. 1 fej apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, az apróra vágott erőspaprikát, sót, borsot összegyúrom a hússal, kis gombócokat formázok belőle, amit a maradék vajban kisütök. Amikor kész rálocsolom a fél citrom levét, majd leveszem a tűzről. A tetejére teszem a megpirított hagymát. Tanácsok: Salátával, joghurtos öntettel ettük. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Marjann Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |