| Rakott gombóc receptSütemények, édességek Hozzávalók: 18 dkg vaj 15 dkg liszt 15 dkg cukor 1 teáskanál sütőpor fél teáskanál só 2 tojás 5 cl brandy 2 teáskanál őrölt fahéj Elkészítés: A cukrot meg a fahéjat összekeverjük, és félretesszük. A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót meg a sütőport, és összedolgozzuk 8 dkg forgácsokra szelt vajjal. A tojásokat 5 dkg cukorral felverjük, és kis adagokban a lisztes keverékhez dolgozzuk, hogy lágy tésztát kapjunk. Egy lábasban kevés sóval vizet forralunk, a tésztából forró vízbe mártott kanállal gombócokat formázunk, és négyesével a forrásban lévő vízbe eresztjük. Azért ne tegyünk többet a vízbe, mert a gombócok megkeményednek. 10 percig fedő nélkül forraljuk, majd szűrőkanállal kivajazott sütőtálba tesszük, lefedjük, és melegen tartjuk. A vizet ismét felforraljuk, és újabb gombócadagot teszünk bele. Ha már a fele mennyiség megfőtt, megszórjuk a fahéjas cukor felével, majd folytatjuk a főzést. Ha már minden gombóc a tálban van, rászórjuk a maradék fahéjas cukrot. 2,5 dl-t lemérünk a gombóc főzővizéből, feloldjuk benne a maradék vajat, beleöntjük a brandyt, és a tésztára locsoljuk. Tálalásig melegen tartjuk. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: mano244 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |