| Túrógombóc diós kéregben receptSütemények, édességek Hozzávalók: * fél kg túró * 2 tojás * 6 evőkanál búzadara * 1 evőkanál cukor * csipet só * reszelt citromhéj * 1 csomag vaníliás cukor * 30 dkg dió Elkészítés: Keverjük össze alaposan a túrót, a tojásokat, a búzadarát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, majd tegyük hűtőbe minimum 4-5 órára, hogy a búzadara megszívja magát. A diót vágjuk apró darabokra, minél kisebbre annál jobb, majd pirítsuk le, hogy mire a gombócok majd megfőnek kéznél legyen. Egy kisebb serpenyőben lassú tűzön, olaj nélkül néha megkeverve 9-10 percig pirítsuk. Ha a masszánk kipihente magát a hűtőben formáljunk belőle gombócokat, majd forrásban lévő vízben - a gombócok méretétől függően - 8-10 perc alatt kifőzzük (amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére utána még körülbelül további 3-4 percig főzzük). Mikor megfőttek a gombócok, csepegtessük le és a pirított dióban hempergessük meg. Tejföllel és porcukorral tálaljuk. Tanácsok: Akár egy nappal korábban is bekeverhetjük az alapanyagokat, hogy másnap már csak főzni kelljen a gombócokat. Hagyjuk, hogy az idő megdagassza a búzadarát, ezért cserébe nem fő szét, majd a gombócunk. A gombócok belsejébe ízlés szerint, akár meggyet, szamócát, is formálhatunk. (A recept nem az enyém, egy receptes oldalról loptam:) - www.hamihami.hu Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Silence86 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |