| Színes sajtgombócok receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 személyre 20 dkg juhtúró, 1 1/2 dl sûrû tejföl 20 dkg tejszínkrémsajt 10 dkg reszelt rokfort 10 dkg reszelt füstölt sajt 1 gerezd fokhagyma 1 csapott mokkáskanál törött fehér bors A gombócok forgatásához 2 evõkanál pirospaprika 2 evõkanál finomra vágott metélõhagyma 2 evõkanál darálatlan mák 2 evõkanál reszelt sajt 2 evõkanál szezámmag Elkészítés: A juhtúrót és a krémsajtot simára keverjük a tejföllel, majd beledolgozzuk a zúzott fokhagymát és a törött fehér borsot. Hozzáadjuk a reszelt rokfortot, a reszelt füstölt sajtot, és befedve, a hûtõszekrényben legalább fél napig dermesztjük. Nedves kézzel diónyi gombócokat formálunk a sajtmasszából, és olajjal megkent alufóliára helyezzük. A fûszerféléket külön-külön kistányérokra szórjuk. A gombócokat egyenként belehempergetjük, majd egy lapos tál négy sarkába rendezzük a négyféle gombócot, beleszúrunk egy-egy fogvájót, majd alufóliával vagy folpackfóliával beborítjuk az egészet, és a hûtõszekrényben fél napig érleljük. Tanácsok: Mindenfajta alkoholos ital mellé kitûnõ, de a legjobb hûtött sörrel. A gombóc akár egy hétig is eláll a hûtõszekrényben, csak jól fedjük be, mert igen intenzív az illata. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 244 kcal Szénhidráttartalom: 18,8 gramm Zsírtartalom: 34,5 gramm A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |