Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás gombóc recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
3 ek liszt
2 tojás
10 dkg főtt sonka
tört bors

zsír a kisütéshez

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, összetörjük, elkeverjük a liszttel, két tojássárgájával, 10 dkg darált főtt sonkával, törött borssal, sóval, és végül a tojásfehérjékből vert habbal. A masszából gombócokat formálunk, kissé ellapítjuk és forró zsírban kisütjük őket.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-fűszeres csirkemell » Különleges húsgombócleves » Lestyános húsgombóc » Májgombóc picit másképp
» Sonkás-zöldséges rizsestál » Tejbegrizes túrógombóc » Burgonyás szilvás gombóc » Karalábés húsgombóc
» Sonkás csusza » Töltött gombóc almával » Sajttal töltött húsgombóc » Rókagombás sonkasaláta
» Fahéjas túrógombóc » Házias sonkás tészta » Káposztagombóc másként » Sonkás-gombás rizibizi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.