| Májgombóc prézli nélkül receptLevesek Hozzávalók: 4 db csirkemáj 1db tojás 1db közepesnél kicsit kisebb lilahagyma diónyi libazsir vagy 1 evőkanál oliva olaj 1 kávéskanál foghagymakrém 1 kávéskanál chili krém édes vagy csípős petrezselyem majoranna metélőhagyma bors (egy kicsit bátrabban) só egy-két csipet (nem fog megkeményedni) 3 evőkanál liszt (nem lesz kemény) Elkészítés: A májról leszedem az ereket meg ami nem tetszik. Megmos, lecsepegtet, szárazra töröl. Botmixerrel lepépesitem aztan a lisztet kivéve mindent összekeverek habverővel vagy villával . Aki légiesebbre szeretné a tojást külön fel is verheti. A liszt jön bele végül melyet alaposan elkeverek és be a hütőbe lagalább fél órára. Külön edényben fözzük ki ne a levesbe . Teás kanállal szoktam nagyobb madulányi darabokra szaggatni. Amikor az elsőt vizbe raktam várok egy kicsit ha nem esik szét folytatom vagy 1/2 kanál lisztet teszek hozzá de erre még nem volt példa. Lobogó vizbe szaggatunk és az utolsó gombóc beszaggatása után 2-3 percig fözzük azután kiszedjük egy tálba a levesig melegen tartjuk. A fözővizbe is tegyünk sót. 4 felnöttnek bőven elég. Tanácsok: Tulajdonképpen a máj szárazra törlésétöl függ a liszt mennyisége és /vagy a tojás nagyságától . A 4 kanál liszt sem sok attól is puha marad de én azt szeretem ha elomlik a számban. Pecsenye kacsamájjal félelmetesen jó. Elkészítési idő: 25 perc A receptet beküldte: apababa66 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |