| Gombás rizspogácsa receptZöldséges ételek Hozzávalók: 35 dkg gomba 35 dkg rizs 2 tojás 1 fej vöröshagyma 4 evőkanál olaj 1 csokor petrezselyem só zsemlemorzsa (opcionális) olaj a sütéshez Elkészítés: A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát két evőkanál olajon megfonnyasztjuk, majd az apróra vágott petrezselymet meg a megtisztított, felszeletelt gombát hozzáadjuk, és félpuhára pároljuk. Közben egy másik edényben a megmosott és lecsöpögtetett rizst a maradék olajon üvegesre pirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felengedve félpuhára pároljuk. Amikor a gomba és a rizs is kihűlt, jól összegyúrjuk, sózzuk és annyi zsemlemorzsával gyúrjuk össze, hogy formálható legyen. A masszából nedves kézzel pogácsákat formálunk, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |