| Kínai citromos gombás pipi receptHúsételek Hozzávalók: # 1 db 1,8 kg-os csirke (én szimplán csirkemellből dolgozom), # 2 citrom, # 1,5 kávéskanál finom só, # 5 evõkanál olaj, # 1,5 dkg zsír, # 1 piros húsú paprika, # 6 szárított gomba, # 5 újhagyma, # 4 evõkanál száraz fehér bor, # 1,5 kávéskanál cukor, # 2 evõkanál szójamártás, # 1 kávéskanál kukoricaliszt, # kevés õrölt gyömbér, # frissen darált bors. Ez az adag egyébként saccperkábé hat-nyolc személy étvágyát tudja kielégíteni tapasztalataim szerint. Elkészítés: Áztassuk a gombát langyos vízben 20 percig. Csumázzuk ki a paprikát és vágjuk keskeny karikákra. Vágjuk körszeletekre az egyik citromot, a másiknak nyomjuk ki a levét. Az újhagymát a zöldjével együtt vágjuk apróra. 2 evőkanál vízben keverjük el a kukoricalisztet. Csontozzuk ki a csirkehúst, szeleteljük fel 6 X 2 cm-es csíkokra. Egy tányérban keverjük össze a sót, a borsot és 1,5 evõkanál olajat. Forgassuk bele a húscsíkokat. Csöpögtessük le a gombát, majd vágjuk négyfelé. A maradék olajat hevítsük fel a serpenyőben, élénk tűzön süssük ki a húst, emeljük ki, tartsuk melegen. Tegyük a zsírt sütőedénybe, olvasszuk ki, tegyük bele a gyömbért, a paprikát és a gombát. Erõs tûzön kevergetve pirítsuk 1 percig. Majd adjuk hozzá a citromkarikákat és a hagymát. Pirítsuk együtt még fél percig. Ezután adjuk hozzá a bort, a cukrot és a szójamártást. Ha felforrt, tegyük bele az elkevert lisztet. Keverjük jól össze. Tegyük vissza a sütõedénybe a húst, kevergessük 1 percig, öntözzük meg 2 kanálnyi citromlével. Keverjük meg. Forrón tálaljuk. Tanácsok: A szójamártást helyettesítheted egyéb szósszal is, pl volt amikor Uncle Bens-es cuccot használtam hozzá, viszont a kukoricaliszttel az igazi, hiába próbálkoztam mással. A receptet beküldte: xxLady Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |