Tutireceptek.hu fejléc

Gombás spárga recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
50 dkg fehér spárga
20-20 dkg róka- csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
3 dkg vaj
3 késhegynyi szerecsendió
1 dl száraz fehérbor
1 dl tejszín
1 kávéskanál ételízesítő
1 evőkanál finomra vágott snidling
őrölt bors, só

Elkészítés:
Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a megtisztított spárgát, leszűrjük. A gombákat feldaraboljuk, serpenyőben nagy lángon átpirítjuk.
Egy másik serpenyőben forró vajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a spárgát, a gombát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük szerecsendióval.
Folyamatos kevergetés közben nagy lángon 5 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről.
Az ételízesítőt feloldjuk a borban, összekeverjük a tejszínnel. Ráöntjük a zöldségekre és kis lángon 2 perc alatt összefőzzük.
Tányérokba osztva snidlinggel díszítve tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-gombás rizibizi » Gombás kínai kel » Cukkinis-gombás tészta » Gombás pulykamell
» Gombás marhahús finoman » Különleges gombasaláta » Gombás pogácsa » Spárgatök sörtésztában
» Gombás rizottó (Nők lapja) » Gombás-orsó » Gombás tekercsek » Gombás rizottó
» Gombás cukkini 2 » Gombás sonkasaláta » Gombás szoljanka » Gombás cukkini


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.