| Gombás spárga receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 50 dkg fehér spárga 20-20 dkg róka- csiperkegomba 1 fej vöröshagyma 3 dkg vaj 3 késhegynyi szerecsendió 1 dl száraz fehérbor 1 dl tejszín 1 kávéskanál ételízesítő 1 evőkanál finomra vágott snidling őrölt bors, só Elkészítés: Forrásban lévő sós vízben megfőzzük a megtisztított spárgát, leszűrjük. A gombákat feldaraboljuk, serpenyőben nagy lángon átpirítjuk. Egy másik serpenyőben forró vajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a spárgát, a gombát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük szerecsendióval. Folyamatos kevergetés közben nagy lángon 5 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről. Az ételízesítőt feloldjuk a borban, összekeverjük a tejszínnel. Ráöntjük a zöldségekre és kis lángon 2 perc alatt összefőzzük. Tányérokba osztva snidlinggel díszítve tálaljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |