| Gombás-hagymás lepény receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 70 dkg gomba 1 nagy hagyma 5 dkg margarin 2 evőkanál liszt 1,5 dl száraz fehérbor 30 dkg mélyhűtött leveles tészta 1 csokor petrezselyemzöld 20 dkg darabos túró 1 tojássárgája 2 evőkanál víz só, bors, fűszerek ízlés szerint Elkészítés: 1. A leveles tésztát kiolvasztom, majd a sütőt 200 fokra előmelegítem. 2. A gombát, hagymát megtisztítom, vékonyan felszeletelem. 3. A vajat megolvasztom, beleteszem a gombát és a hagymát, 10 perc alatt puhára párolom. 4. Ráteszem a lisztet, összekeverem, majd a bort is ráöntöm, sűrűre főzöm (1-2 perc). 5. A petrezselymet megmosom, apróra vágom, túróval, sóval, borssal a gombás masszához keverem. 6. A masszát beletöltöm a lepényformába, ráteszem a tésztát, lenyomkodom a szélét. 7. A tojássárgát elkeverem a vízzel, megkenem vele a tészta tetejét; a tésztát késsel becsíkozom, hogy el tudjon menni belőle a gőz. 8. 15-20 percig sütöm, amíg a tészta aranysárgára sül, majd a formában tálalom. Jó étvágyat! Tanácsok: Legutóbb csirkemell-darabkákat is tettem hozzá, nagyon finom lett! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: tina68 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |