| Gombás cannelloni receptTésztafélék Hozzávalók: 50 dkg darált hús 50 dkg gomba 1 csomag cannelloni tészta 1 kis fej hagyma pár gerezd fokhagyma só bors oregáno kakukkfű olívaolaj kevés liszt 2 dl tej A besamelhez: 2 evőkanál liszt 2 evőkanál vaj 4 dl tej szerecsendió A tetejére: reszelt sajt Elkészítés: A hagymákat összevágom, kis olívaolajon megpirítom, hozzáadom a húst, és továbbpirítom. Amikor a hús elkészült, az apróra vágott gombát hozzákeverem, és még kb. 10 percig pirítom amíg megpuhul. Fűszerezem sóval, borssal, oregánóval, kakukkfűvel. 2 evőkanál lisztet hintek rá, felöntöm 2 dl tejjel, és sűrűre főzöm. Amíg hűl, elkészítem a besamelt: Felolvasztom a vajat, ráhintem a lisztet, csomómentesre keverem, majd hozzáöntöm a tejet, és kb. 10 percig főzöm. Szerecsendióval és sóval ízesítem. A cannelloni tésztákba kinyomózsákkal (kis uzsonnás zacskó is jó, aminek levágom a végét) belenyomom a gombás-húsos masszát.(Ezt most kanállal csináltam...) Egy kivajazott jénai tálba teszem sorban a tésztákat, ráöntöm a besamelt, sajtot szórok a tetejére, és 180 fokon 40 perc alatt (vagy amíg a tészta megfő) megsütöm. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |