| Piritott gombás spárga receptKöretek Hozzávalók: Gomba ízlés szerint (csiperkével is jó, de őzlábbal az igazi) Spárga (zöld) Fokhagyma Só Bazsalikom 1-2 ek Olívaolaj Elkészítés: A gombát megtisztítjuk majd kis szeletekre vágjuk, a spárgát szintén megtisztítjuk, az alsó fás részt levágjuk. Fokhagymát az olívaolajon kicsit megpirítjuk majd a megtisztított és megmosott gombát és az egész spárgát hozzáadjuk. Amennyiben a gomba leve nem lenne elegendő a pároláshoz, pici vízzel pótoljuk. Fedő alatt pároljuk kb. 10 percig, majd a fedőt levéve elpároljuk a levét. Tanácsok: Nagyon finom köret, szinte bármihez jó és bármilyen zöldséggel kiegészíthető. A végén a pirítás után egy teáskanál igazi vajat szoktam hozzáadni, nagyon jót tesz az ízének. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: szurgo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |