| Gombás masni receptTésztafélék Hozzávalók: 300 g masnitészta 400 g gomba 4 paradicsom vagy egy kis doboz sűritett paradicsom 1 kanál margarin vagy vaj 1 kisebb vöröshagyma 50 g füstölt sajt só köménymag petrezselyemzöld Elkészítés: A tésztát főzzük meg enyhén sós vizben. Lecsepegtetjük és elkeverjük a margarinnal. A serpenyőben forró olajon dinszteljük meg az apróra vagdalt hagymát. A gombát tisztítsuk meg, vagdossuk kisebb darabokra, fűszerezzuk köménnyel és a többi fűszerrel, dinszteljük, míg zsírjára sül. Aztán adjuk hozzá a cikkekre vágott paradicsomot, és rövid ideig dinszteljük együtt. A kész mártást öntsük a tésztára és szórjuk meg petrezselyemzölddel és sajttal. Tanácsok: A gomba miatt kiemelkedően magas a rosttartalma, amely jó telítőértéket ad neki. A tápanyagtartalom kb. 260 g készételre vonatkozik. Rosttartalom: 6.84 gramm WW: 8 pont Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 405 kcal Szénhidráttartalom: 63.1 gramm Zsírtartalom: 7.8 gramm A receptet beküldte: Anetta Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |