| Svéd gombasaláta II. receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 50 dkg gomba, 1 dl olaj, 5 dkg hagyma, citrom, 2 g paprika őrölt bors, babérlevél, kakukkfű, 1 dkg paprikakrém, 5 dkg paradicsompüré, só. Elkészítés: Az olajban megpiritom a hagymát, hozzáadom a felszeletelt gombát és megpárolom. Megszórom paprikával, elkeverem, paradicsompürével, paprikakrémmel, citromlével, babérlevéllel, sóval, őrölt borssal és kakukkfűvel fűszerezem és tovább párolom. Ha túl sűrű lenne, vízzel higítom. A babérlevelet és a kakukkfűszárakat kiveszem. Salátaleveleken citromkarikával és keménytojáskarikákkal körítem. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: sziszibabuka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |