Tutireceptek.hu fejléc

Gombás szűzérmék recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg szűzpecsenye
50 dkg gomba
5 dkg zsír v. olaj
1 hagyma

bors
ételízesítő
majoranna
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl
3 evőkanál liszt
2 evőkanál citromlé

Elkészítés:
A hagymát kockára vágjuk, zsíradékon megdinszteljük, majd a 1-1,5 cm vastagra vágott húst rádobjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bőven majorannával, egy kis ételízesítővel és a kis szeletekre vágott fokhagymával. Kevés vízzel felöntjük. Amikor félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a tisztított, vékony szeletekre vágott gombát, és puhára főzzük. Amikor puha a hús, felöntjük 2 dl vízzel, és belekeverjük a csomómentesre kevert lisztes tejfölt. Felforraljuk, és a citromlével ízesítjük.

Tanácsok:
Makarónit vagy rizst adunk hozzá köretnek.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott gombás omlett » Gombás sárgaborsóleves » Gombás burgonya » Lengyel gombasaláta
» Gombás, csirkés lasagne » Tojásos-gombás krumpli » Paradicsomos Gombasaláta » Tejszínes gombaszószom
» Gombás-májas rakott karaj » Gombás sertésszelet » Sajtkrémes-gombás levél » Chilis-banános szűzérmék
» Csirkés-gombás lasagne » Sonkás-gombás tészta » Cukkinis-gombás tészta » Gombás halfilé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.