| Gombás szűzérmék receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg szűzpecsenye 50 dkg gomba 5 dkg zsír v. olaj 1 hagyma só bors ételízesítő majoranna 3 gerezd fokhagyma 2 dl tejföl 3 evőkanál liszt 2 evőkanál citromlé Elkészítés: A hagymát kockára vágjuk, zsíradékon megdinszteljük, majd a 1-1,5 cm vastagra vágott húst rádobjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk bőven majorannával, egy kis ételízesítővel és a kis szeletekre vágott fokhagymával. Kevés vízzel felöntjük. Amikor félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a tisztított, vékony szeletekre vágott gombát, és puhára főzzük. Amikor puha a hús, felöntjük 2 dl vízzel, és belekeverjük a csomómentesre kevert lisztes tejfölt. Felforraljuk, és a citromlével ízesítjük. Tanácsok: Makarónit vagy rizst adunk hozzá köretnek. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Katalin1962 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |