Tutireceptek.hu fejléc

Sonkás-gombás batyu recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg liszt,
15 dkg margarin,
3 dkg élesztő,
2 dl tej,
1 mokkáskanálnyi cukor,
1 tojás,
1 csapott ek só,

Töltelékhez:
10 dkg gomba,
15 dkg gépsonka,
1 csokor petrezselyem zöldje,
kevés bors,
3 ek tejföl,
2 dkg vaj,
só,

Elkészítés:
Töltelék:
A gombát a sonkát és a petrezselymet apróra vágjuk.
A vajon megpároljuk a gombát és a sonkát, Sóval, borssal ízesitjük , majd belekeverjük a petrezselymet és a tejfölt.

Tészta:
A tésztához a margarint eldolgozzuk a liszttel, tojással cukorral és a sóval.A 2 mm vastagra nyújtott tésztából csipkés szélü négyzeteket szaggatunk.
Középre halmozzuk a tölteléket és felhajtogatva a négy sarkát középen összefogjuk a tésztát. 30 percig pihentetjük, majd tepsibe tesszük és megsütjük.


A receptet beküldte: zsuzsi18


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos batyu » Gyümölcsös batyu » Batyuban sült halfilé » Táska, vagy batyú, leves
» Sajtos batyus csirke » Sonkás palacsintabatyu » Betyárbatyu parázson » Zöldséges batyu
» Sonkás-tarjás batyu » Sonkás-gombás rétes » Sonkás-gombás karaj » Spenótos batyu
» Sonkás batyuk » Sonkás batyú » Sonkás vagy gombás batyu » Alma batyuban


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.