| Sonkás-gombás batyu receptTésztafélék Hozzávalók: Tésztához: 40 dkg liszt, 15 dkg margarin, 3 dkg élesztő, 2 dl tej, 1 mokkáskanálnyi cukor, 1 tojás, 1 csapott ek só, Töltelékhez: 10 dkg gomba, 15 dkg gépsonka, 1 csokor petrezselyem zöldje, kevés bors, 3 ek tejföl, 2 dkg vaj, só, Elkészítés: Töltelék: A gombát a sonkát és a petrezselymet apróra vágjuk. A vajon megpároljuk a gombát és a sonkát, Sóval, borssal ízesitjük , majd belekeverjük a petrezselymet és a tejfölt. Tészta: A tésztához a margarint eldolgozzuk a liszttel, tojással cukorral és a sóval.A 2 mm vastagra nyújtott tésztából csipkés szélü négyzeteket szaggatunk. Középre halmozzuk a tölteléket és felhajtogatva a négy sarkát középen összefogjuk a tésztát. 30 percig pihentetjük, majd tepsibe tesszük és megsütjük. A receptet beküldte: zsuzsi18 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |