| Sütőtökös-gombás fasírt receptEgytálételek Hozzávalók: 25 dkg gomba 25 dkg sütőtök 1 kis fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma só bors petrezselyem zsemle petrezselyem zsemlemorzsa olaj Elkészítés: A sütőtököt durvára reszeljük le, a hagymát aprítsuk fel. Kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd az apróra vágott gombát tegyük bele, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Adjuk hozzá a reszelt tököt. Lassú tűzön, sűrű kevergetés mellett főzzük össze, petrezselyemmel szórjuk meg főzés közben. Kevés vízzel vagy húslével fel lehet önteni, hogy ne ragadjon le. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Addig a zsemlét beáztatjuk, ha kellőképpen átszívta magát, akkor kinyomkodjuk, és összegyúrjuk a raguval. Az egész kicsit laza állagú, ezért vizes kézzel golyókat formálunk belőle, és zsemlemorzsába forgatjuk, én most szezámos zsemlemorzsát használtam. Forró olajban közepes lángon megsütjük. Tanácsok: Lehet bele tenni 1 tojást is az összegyúrasnál, de figyelni kell, mert ettől is lazább lesz az állaga. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |