| Gombás curry zöld rizzsel receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 20 dkg basmati rizs 2,5 dl édesítetlen kókusztej 1 marék friss koriander 4 teáskanál finomra reszelt gyömbér 2 gerezd fokhagyma pépesítve 1 evőkanál citromlé ½ kg nagyfejű gomba 1 centisre szeletelve 2 evőkanál olívaolaj 2 szál újhagyma szeletelve 2 teáskanál csípős vagy sima curry por ½ teáskanál pirospaprika 20 dkg kicsi, édes paradicsom negyedelve 2 evőkanál durvára vágott mogyoró vagy kesudió Elkészítés: Főzd meg a rizst kétszeres mennyiségű sós vízben, kis lángon, lefedve, 15-20 perc alatt. Aprítóban vagy turmixgépben keverd simára a kókusztej felét a korianderrel, 1 teáskanál gyömbérrel, 1 gerezd fokhagymával és a citromlével. Keverd a kész rizsbe, és tartsd melegen tálalásig. A gombát pirítsd meg forró olajon közepes lángon, pár perc alatt, majd add hozzá a zöldhagymát, a curry port, a paprikát, és a maradék fokhagymát és gyömbért. Egy perc keverés után add hozzá a paradicsomot és a maradék kókusztejet is. Forrald össze, majd ízesítsd sóval, borssal. A rizsre halmozva tálald. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |