Tutireceptek.hu fejléc

Gombás tarjaszeletek recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg tarja
6 közepes db csiperkegomba
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint (vagy a kedvenc fűszerünk)
7 dkg sajt
4 evőkanál napraforgó olaj

Elkészítés:
A karajszeleteket enyhén klopfoljuk, fűszerezzük, rászórjuk az egyik karikára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, megkenjük olajjal, és 1/2 órát hagyjuk, hogy a fűszert átvegye.
Forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk, majd lefedve kevés víz hozzáadásával megpároljuk.
Ezalatt megtisztítjuk a gombát, a tönköket felszeleteljük, a gomba belsejére helyezzük, enyhén sózzuk, borsozzuk, és ráborítunk egy kerekre vágott sajt szeletet. Közben a másik fej hagymát karikára vágjuk és kevés olajon kissé karamellizáljuk, majd ezeket a karikákat a sajtra helyezzük.
A húst egy tűzálló tálra szedjük, mellérakjuk a gombát, és a forró sütőbe tesszük annyi időre, amíg a gomba elkészül (15 perc), és a hús megpirul.

Tanácsok:
Krumplikörettel és savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás tokány » Tejfölös-gombás ponty » Gombás zöldséges ragu » Gombás rakott tál sütőben
» Kínai gombás csirkeleves » Gombás tofu rizzsel » Gombás tejszínes csirke » Gombás tepsis burgonya
» Gombás rakott csirkemell » Paradicsomos Gombasaláta » Gombás rakott csibehús » Rizses-gombás sült csirke
» Mustáros-gombás szelet » Mustáros tarjaszeletek » Gombás kínaikel saláta » Őrségi gombás flekken


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.