| Gombás tarjaszeletek receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg tarja 6 közepes db csiperkegomba 2 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só ízlés szerint bors ízlés szerint fűszerpaprika ízlés szerint (vagy a kedvenc fűszerünk) 7 dkg sajt 4 evőkanál napraforgó olaj Elkészítés: A karajszeleteket enyhén klopfoljuk, fűszerezzük, rászórjuk az egyik karikára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, megkenjük olajjal, és 1/2 órát hagyjuk, hogy a fűszert átvegye. Forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk, majd lefedve kevés víz hozzáadásával megpároljuk. Ezalatt megtisztítjuk a gombát, a tönköket felszeleteljük, a gomba belsejére helyezzük, enyhén sózzuk, borsozzuk, és ráborítunk egy kerekre vágott sajt szeletet. Közben a másik fej hagymát karikára vágjuk és kevés olajon kissé karamellizáljuk, majd ezeket a karikákat a sajtra helyezzük. A húst egy tűzálló tálra szedjük, mellérakjuk a gombát, és a forró sütőbe tesszük annyi időre, amíg a gomba elkészül (15 perc), és a hús megpirul. Tanácsok: Krumplikörettel és savanyúsággal tálaljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |