| Gombás-cukkinis omlett receptEgytálételek Hozzávalók: 10 g vaj 1 teáskanál zúzott fokhagyma 25 g csiperkegomba, vékonyra szeletelve 50 g reszelt cukkini 1 mogyoróhagyma, finomra vágva 2 tojás 1 evőkanál víz 30 g reszelt cheddar sajt Elkészítés: Olvasszuk fel a vaj felét egy kis teflonserpenyőben, majd dobjuk bele a csiperkegombát és a fokhagymát, és folyamatosan kevergetve addig süssük, amíg a gomba épp hogy megpirul. Adjuk hozzá a cukkinit, illetve a hagymát, és időnként óvatosan megkeverve pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. Az elkészült zöldségeket tegyük félre. A tojást a vízzel verjük fel, majd dolgozzuk össze a reszelt sajttal. A maradék vajat is olvasszuk fel, öntsük hozzá a tojást, és közepes lángon süssük, amíg szinte teljesen megszilárdul. Az omlett egyik felére borítsuk rá a zöldségkeveréket, és hajtsuk rá a másik felét is. Az elkészült omlettet óvatosan csúsztassuk tányérra, és már fogyaszthatjuk is. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |