| Gombás-cukkinis rizottó receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg cukkini 25 dkg csiperkegomba 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1,1 l zöldség-erőleves 50 dkg rizottó rizs 10 dkg parmezán egész olaj kakukkfű só bors petrezselyem 3 tojás Elkészítés: A rizst erőlevesben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben olajon megpirítjuk. A gombát feldaraboljuk, hozzáadjuk a hagymához, majd megsózzuk, hogy egy kevés levet engedjen. A cukkinit apróra vágjuk, beletesszük a serpenyőbe, sóval, borssal ízesítjük, párolni kezdjük. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a kakukkfüvet és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Amikor megpuhultak a zöldségek, összeöntjük a főtt rizzsel és a reszelt parmezánnal, majd alaposan összeforgatjuk. Ha azt szeretnénk, hogy szaftosabb, ízletesebb legyen, beleüthetünk 2-3 tojást is. A receptet beküldte: Mókica Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |