Tutireceptek.hu fejléc

Almás omlett recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás, 2 alma, 0,5 dl habtejszín, 2 evőkanál kristálycukor, 8 dkg vaj, egy fél citrom héja, sima vagy fahéjas porcukor a megszóráshoz

Elkészítés:
A tojásokat üssük fel egy tálban, szórjuk rá a két kanál cukrot és verjük fel habverővel, vagy géppel. Öntsük hozzá a tejszínt és keverjük tovább egy fél percig. A meghámozott almát vágjuk 2-3 mm-es szeletekre, közben csepegtessünk rá citromot, hogy ne barnuljon meg. Egy közepes méretű teflon serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és ebben pároljuk meg az almát. Öntsük hozzá a tojásokat, a tüzet vegyük kisebbre. Keverés és rázás nélkül süssük addig, amíg el nem válik a serpenyő falától, mint egy vastag palacsinta. Néhány percre fedjük le egy fedővel, hogy e teteje is összeálljon. Egy tányér segítségével fordítsuk meg, úgy hogy a tányért rátesszük a serpenyőre. Fordítsuk rá az omlettet, majd a tányérról csúsztassuk vissza a serpenyőbe. Süssük pár percig, majd tegyük egy lapos tányérra vagy tálra. A tetejére szórjunk sima vagy fahéjas porcukrot.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű almás sütemény » Fahéjas-almás kiflik » Tip-top almás » Almás sárgabarackturmix
» Répás-almás nasi » Modern zabos almás lepény » Almás puding » Lángolós almásszelet
» Almás-fahéjas finomság » Almás bögrés » Borjúsaslik almásan » Almás csirkefasírt
» Update 1 Almás csodapite » Gyors almás pite » Reszelt almás » Túrós-almás-szójaszelet


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.