| Almás omlett receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás, 2 alma, 0,5 dl habtejszín, 2 evőkanál kristálycukor, 8 dkg vaj, egy fél citrom héja, sima vagy fahéjas porcukor a megszóráshoz Elkészítés: A tojásokat üssük fel egy tálban, szórjuk rá a két kanál cukrot és verjük fel habverővel, vagy géppel. Öntsük hozzá a tejszínt és keverjük tovább egy fél percig. A meghámozott almát vágjuk 2-3 mm-es szeletekre, közben csepegtessünk rá citromot, hogy ne barnuljon meg. Egy közepes méretű teflon serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és ebben pároljuk meg az almát. Öntsük hozzá a tojásokat, a tüzet vegyük kisebbre. Keverés és rázás nélkül süssük addig, amíg el nem válik a serpenyő falától, mint egy vastag palacsinta. Néhány percre fedjük le egy fedővel, hogy e teteje is összeálljon. Egy tányér segítségével fordítsuk meg, úgy hogy a tányért rátesszük a serpenyőre. Fordítsuk rá az omlettet, majd a tányérról csúsztassuk vissza a serpenyőbe. Süssük pár percig, majd tegyük egy lapos tányérra vagy tálra. A tetejére szórjunk sima vagy fahéjas porcukrot. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |