| Burgonyaomlett receptTojásételek Zöldséges ételek Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 10 dkg húsos, füstölt szalonna, 8 tojás, 1 fej hagyma, 1 dl tej, 1 evőkanál liszt, 1 csokor metélőhagyma, só Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük. Meghámozzuk, 3 mm vastagon felszeleteljük. A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, megpirítjuk, zsírján üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a burgonyakarikákat és mindkét oldalon megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A tojásokat felverjük, összekeverjük a liszttel és a tejjel. Sózzuk, majd a hagymás burgonyára öntjük. Keverés nélkül, kis lángon addig sütjük, amíga tojás megszilárdul. Frissen vágott metélőhagymával meghintve kínáljuk A receptet beküldte: Edina0077 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |