| Csípős omlett olivával receptTojásételek Hozzávalók: (2 személyre) 8 db tojás 1 nagy fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 15 dkg húsos paradicsom, vagy 2 evőkanál paradicsompüré 1 csipet őrölt/vagy friss menta 1 csipet őrölt/vagy friss bazsalikom 1 csipet őrölt/vagy friss majoranna késhegynyi erős paprika 10 dkg olivabogyó só, bors, étolaj Elkészítés: A vöröshagymát finomra vágjuk és egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pároljuk. A paradicsomot meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, vagy villával szétnyomkodjuk. Levével együtt a hagymához adjuk, + a mentát, a bazsalikomot, a majorannát az erős paprikát, végül a zúzott fokhagymát. Sózzuk és fedő nélkül 8-10 percig rotyogtatjuk, míg a paradicsom elfővi a levét. A tojásokat felverjük, kevés borssal ízesítjük, hozzáadjuk a kimagozott olivát és ráöntjük a paradicsomos alapra. Összekeverjük, 2-3 percig sütjük, de már nem keverjük meg. Tanácsok: Melegen tálaljuk, de hidegen is jó. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |