| Túrós omlett receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 csésze liszt 2 csésze kristálycukor 1/2 csomag sütőpor 2 csomag vaníliás cukor pici só 5 egész tojás 1/2 liter tej 50 dkg tehén túró 450 g 20% -os tejföl áztatott mazsola ízlés szerint 10 dkg hideg Rama margarin zsemlyemorzsa /vékonyan szórni, a tepsi aljára és oldalára is/ Elkészítés: 1 tál, amiben a száraz dolgokat összekavarjuk: lisztet, a cukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a pici sót, nagyon jól összekavarni! 2. tálban a tejet és a tojást, nem szabad verni csak jól elvegyíteni 5 dkg hideg Rama margarinnal a tepsit kikenem, majd megszóróm vékonyan zsömlemorzsával. Majd a lisztes cukor felét egyenletesen beleszóróm, és rámorzsolom a tehéntúrót, erre kanalanként az jól elkevert tejfölt, áztatott mazsolát és az összes lisztes-cukros keveréket. Majd a tejes tojást szedő kanállal egyenletesen ráöntöm. Ha az egészet ráöntöttem, a másik 5 dkg hideg Rama margarint, kicsi darabokban a tetejére vagdalom. Az egészet állni hagyom, és előmelegített sütőben kb. 1 óra 20 percig sütöm /gáznál 2-3 fokozaton/. Ha a teteje aranysárga, kész a sütemény. Ha jól kihűlt, kockára vágom, és tányérra teszem és a tetejét megszóróm vaníliás porcukorral. Jó étvágyat mindenkinek! A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |