| Spárga és gombasaláta receptZöldséges ételek Hozzávalók: 175 dkg zöld spárga 1 ek egész mustármag 1 ek reszelt narancshéj 2 tk reszelt citromhéj 2 tk reszelt lime-héj 3 ek narancslé 2 ek citromlé 1 ek lime-lé 2 gerezd zúzott fokhagyma 2 tk cukor 400 g csiperke gomba 150 g rucola 1 piros húsú paprika csíkokra szeletelve Elkészítés: Spárga fás végét levágjuk, hosszában kettévágjuk. Forró sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízbe mártjuk és félre rakjuk. Mustárt, citrusok héját és levét, fokhagymát ás a cukrot egy edénybe tesszük, megszórjuk frissen őrölt fekete borssal. Felforraljuk, hozzáadjuk a gombát, lassú tűzön 2 percig kevergetjük. Lehűtjük. Gombát kivesszük és a mártást újra felforraljuk, kisebb lángra vesszük és 3-5 percig főzzük. Kissé lehűtjük. A mártásba forgatjuk a gombát, spárgát, paprikát és rucolát. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |