Tutireceptek.hu fejléc

Gombás tofu rizzsel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
-gomba
-egy fej fehér hagyma
-kevés olaj
-pirospaprika
-tofu
-só vagy ételizesitő

Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, utána kevés olajon üvegesre párolom, megszórom egy kis piros paprikával, és rárakom a felvágott gombát. Vizzel nem kell felönteni, mert a gomba ereszt vizet magából.
Beleteszem az ételizesitőt, izlés szerint, vagy még pici sót is.
Mikor már a gomba majdnem megpuhult beleteszem a felkockázott tofut, összekeverem, csak finoman, hogy ne törjön össze, és addig főzöm tovább amig pörköltszerű nem lesz.
A rizst megfőzöm külön, és azt tálalom mellé.

Tanácsok:
Én szoktam pirospaprika helyett paprika pasztát(sűritményt) tenni, és egy kevés szója szószt, a végén pedig egy kevés szezám magot is belekeverek. De ezek nélkül is nagyon finom.

Jó étvágyat hozzá!


A receptet beküldte: imolaviola


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás-gombás csirkemáj » Gombás-Husos Fasirt » Gombaszószos szelet » Házias Svéd Gombasaláta
» Cukkinis-gombás tészta » Gombás kaszinótojás » Paradicsomos Gombasaláta » Gombás sertésnyelv
» Gombás tarjaszeletek » Diétás gombás husi » Gombás tokány » Gombásalagút
» Gombás borjúnyelv » Sajtos gombás stangli » Gombás tekercs » Tengeri halfilé rizzsel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.