| Tejfölös-gombás húsfalatok receptHúsételek Hozzávalók: 20 dkg gomba 60 dkg sertéscomb(lehet pulykamellből is) kevés vaj só,bors 2 dl tejföl 1 db leveskockából leves 1 ek. liszt 1 fej hagyma Elkészítés: A húsból kis szeleteket vágunk, és húsklopfolóval kicsit kiveregetjük. Sózzuk-borsozzuk, majd kevés forró vajon hírtelen átsütjük őket. Tánnyérra szedjük a hússzeleteket, és amegmaradt vajban először az apróra vágott hagymát dinszteljük meg, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát is. Amikor zsírjára sül, megszórjuk a liszttel, kicsit még tovább kevergetjük, majd behabarjuk a levesben elkevert tejföllel. Beletesszük a hússzeleteket és jól összeforraljuk. A végén megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Tanácsok: Nokedlivel az igazi! A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |