| Gomba aszpikban - mikróban készítve receptZöldséges ételek Hozzávalók: 15 szép gombafej (kínai gombakonzerv) 15 dkg mirelit mexikói zöldségkeverék, felengedve 1 evőkanál zselatin 1 szál petrezselyemzöld Elkészítés: 6 kisebb porceláncsészét a mélyhűtőben lehűtünk. Leszűrjük a gombakonzervet. A levében 10 perc alatt, lefedve megfőzzük a zöldséget. Leszűrjük és lehűtjük. A zöldség főzőlevét hideg vízzel 3 dl-re egészítjük ki, és belekeverjük a zselatint. 2 perc állás után 5 percig főzzük, közben egyszer megkeverjük. Forrón - sűrű teaszűrőn - leszűrjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. A kávéscsészéket kivesszük a mélyhűtőből, és 1-1 teáskanál zselatinoldattal átöblítjük. A zselatin így a csésze belső falára dermed. A félbevágott gombákból 5-5-öt a csészékbe rendezünk, majd petrezselyemmel díszítjük a csésze falát. A csészébe szórjuk a kihűlt zöldséget, és kanalanként óvatosan ráöntjük a még folyékony aszpikot. Az edények mozgatása nélkül hagyjuk a zselatint megdermedni, majd a hűtőszekrényben alaposan lehűtjük. A lehűtött aszpikot egy pillanatra forró vízbe merítjük, és (esetleg vékony pengéjű kés segítségével) kiborítjuk. Ízlés szerint tartármártást adhatunk hozzá. Tanácsok: Sokkal könnyebb elkészíteni, mint gondolnánk. Nagyon dekoratív előétel. Az időadatok 500 W-os teljesítményre vonatkoznak. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |