| Gombaköret receptKöretek Hozzávalók: - gomba - tejszín(esetleg tejföl) - oregánó - petrezselyem - só - színes bors(őrölt) - hús-, csont- vagy erőleves leve - póréhagyma Elkészítés: 1. A gombákat negyedekre vágom(ha nagyobb akkor több darabra). Víz fölött megpárolom őket. 2. Közben a tejfölt vagy tejszínt tálba öntöm(én sokat használok, de ki hogy szereti, a gomba mennyiségéhez). Sóval, frissen őrölt színes borssal megszórom, oregánóval meghintem. Petrezselymet és póréhagymát darabolok bele(jó apróra). A meleg leveslével elkeverem, ha kellően megpárolódott a gomba, ráöntöm az öntetet(de össze is lehet melegíteni őket).Tálaláskor friss petrezselyemmel szórom. Tanácsok: 10 perc + amíg megpárolódik a gomba A receptet beküldte: Rejka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |