| Gombapörkölt riszzel receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 evőkanál étolaj 1 fej hagyma 5 dl vízből húsleveslé 1 csipet szerecsendió 1 evőkanál vegeta fűszerkeverék 2 pörköltkocka 40 dkg gomba 2 tasak előfőzött rizs Elkészítés: Serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük a kockáravágott hagymát, és megpirítjuk. Amikor a hagyma barnulni kezd, hozzáadjuk a gombát, a vizet, a fűszeres zöldséglevet s az összes többi fűszert is. Fölforraljuk, majd lassú tűzön addig pároljuk, míg a gomba megpuhul, és a mártás mennyisége kb. 2 deciliternyire besűrűsödik. Főtt rizzsel tálaljuk. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Kiss Ildikó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |