| Gombás haltál receptHalas ételek Hozzávalók: 6 szelet ponty 30 dkg gomba 1 csomó petrezselyem fél citrom 2-2 di tejföl, tejszín 10 dkg vaj 3-4 evőkanál liszt 50 dkg kockatészta só, őrölt fehérbors, rozmaring, 1 dl száraz fehérbor Elkészítés: A lisztet összekeverjük 1-1 mokkáskanál fehér borssal és rozmaringgal. A halszeleteket megsózzuk, beleforgatjuk a lisztbe és a vajon megsütjük mindkét oldalukat. Kiszedjük, s visszamaradt vajban megpároljuk a vékonyra szeletelt gombát. A tésztát sós vízben megfőzzük, lecsurgatjuk, kivajazott tűzálló tálba tesszük. Rárakjuk a halszeleteket, a gombát, a meghámozott citromkarikákat, megszórjuk a felaprózott petrezselyemmel. A vajas edényben összekeverjük a tejfölt, a tejszínt, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből, s az ételre öntjük. Fogyasztás előtt sütőben jól átforrósítjuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |