Tutireceptek.hu fejléc

Sonkatekercs aszpikban recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
8 vékony szelet gépsonka
20 dkg juhtúró
3 evőkanál reszelt ecetes torma
40 dkg franciasaláta
1 evőkanál zselatinpor
3 dl húsleves

Elkészítés:
A zselatinport föloldjuk a húslevesben és megmelegítjük. Leszűrjük és egy hideg vízzel kiöblített forma aljába öntjük fél centi vastagon.
A juhtúrót simára keverjük az ecetes tormával, a krémet a sonkaszeletekre kenjük és fölcsavarjuk. A megtöltött sonkatekercseket a már megdermedt aszpikra helyezzük. A maradék aszpikot ha szükséges meglangyosítjuk, és a franciasalátához keverjük, majd az egészet a sonkatekercsekre simítjuk.
Hűtőben legalább egy napig dermesztjük, majd a formából kiborítva, zöldségekkel díszítve kínáljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött sonkatekercs » Sonkatekercs aszkipban » Sörös sonkatekercs » Aszpikos sonkatekercs
» Tejszínes sonkatekercs » Gombás sonkatekercs » Sajtos sonkatekercs » Tojás aszpikban
» Pikáns sonkatekercs » Brokkolis sonkatekercs » Sonkatekercs » Kacsamáj aszpikban
» Sonkatekercs tormakrémmel » Tormás sonkatekercs » Juhtúrós sonkatekercs » Brokkolis sonkatekercsek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.