| Gombás csülök receptHúsételek Hozzávalók: 1 nagyobb hátsó sertéscsülök ( kb. 120 dkg.), 20-25 dkg. gomba ( a legjobb a vegyes erdei ), 8 - 10 dkg. sertészsír, 2 evőkanál liszt, 2 dl. tejföl, só, 2-3 dl. húsleves ( a legegyszewrűbb kockából), 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 1 csokor zöldpetrezselyem. Elkészítés: A megtisztított, megmosott csülköt enyhén sós vízben feltesszük főni. Ez annyi legyen, amennyi ellepi. Majdnem teljesen puhára főzzük. Kivéve ha kissé meghűlt kicsontozzuk és tepsibe rakjuk, A közben felhevített forró zsírral leöntjük és mellérakjuk a felszeletelt gombát. A húst meghintjük az őrölt köménymaggal, borssal és közepesen meleg sütőben készre sütjük. A visszamaradó zsírral húsleveses-tejfeles habarást készítübk, amit kivánt sűrűségűre besűrítünk. A húst adagokra vágjuk, mellé rendezzük a gombát, majd az egészet leöntjük a habarással. Főtt burgonyával, zöldborsó körtettel, esetleg párolt gombás rizzsel kínáljuk. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |