| Rókagombás omlett receptTojásételek Hozzávalók: 4 db tojás 15 dkg rókagomba 0.5 csokor petrezselyem 1 ek vaj 2 ek olívaolaj 1 tk borsikafű 1 csipet szerecsendió 2 gerezd fokhagyma 1 csipet só 3 dkg parmezán sajt 0.5 dl tej Elkészítés: A gombát és a fokhagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Egy serpenyőben, vaj és olívaolaj keverékén megdinszteljük őket, majd nagy lángon pirítjuk. Ha megsült áttesszük egy másik edénybe. Habverővel elkeverjük a tojásokat, tejet, a petrezselyem felét, sót, borsikafüvet és szecsendiót. A tojásos keveréket lassú tűzön serpenyőben megsütjük. Az egyik felére ráöntjük a gomba felét, majd félbehajtjuk az omlettet. Egy darabig még kis lángon sütjük. Ha elkészült, megszórjuk a maradék gombával, petrezselyemmel, és parmezánnal. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |