Tutireceptek.hu fejléc

Frankfurti káposztaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kis fej kelkáposzta(kb fél kiló)
1 szál sárgarépa
1 szál zöldség
4 db közepes burgonya
1 kis doboz tejföl
2 dl tej
3 pár virsli
2 ev.k. liszt
pici olaj

delikát
őrölt bors
pirospaprika

Elkészítés:
A kápsoztát összevágom nagyon vékonyra,vagy lehet kézi gyaluval is lereszelni.Megtisztítom a répát és zöldséget,ezeket vékony félkarikára vágom.A zöldségeket felteszem annyi vízbe főni,hogy ellepje ezeket,ízesítem sóval,delikáttal.Ha a zöldségek már majdnem puhák,hozzáteszem a megtisztított,apró kockára vágott burgonyát is.Eközben rántást készítek:pici olajon két evőkanál lisztet megbarnítok,leveszem a tűzről,megszórom fűszerpaprikával,hozzáadok egy kis doboz tejfölt,simára kavarom,kavarás közben lassan hozzáadom a tejet,majd hideg vízzel folyamatos keverés közben szaporítom.Ha a krumpli is puha,ezt a rántás-habarást hozzáadom a leveshez,folyamatosan kavargatva közben.Ha kell ,még utánaízesítek delikáttal,és tesek bele egy kis őrölt borsot is.Ha felrottyan,beleteszem a felkarikázott virslit,még főzöm kb 5 percig és már kész is a leves!

Tanácsok:
Az elején szoktam belepottyantani egy tyúkhúsleves kockát,attól még finomabb az íze.De ilenkor óvatosan sózok,ízesítek.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: Kata óvónéni


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kelkáposztaleves » Frankfurti virslisaláta » Light frankfurti saláta » Frankfurti leves másképp
» Legényfogó káposztaleves » Káposztaleves (fogyihoz) » Frankfurti leves (vegan) » Finom frankfurti leves
» Frankfurti leves-fincsi » Csülkös káposztaleves » Frankfurti leves II. » Frankfúrti leveske
» Gesztenyés káposztaleves » Egyszerű frankfurti leves » Káposztaleves tojással » Tojásos káposztaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.