| Frankfurti leves II. receptLevesek Hozzávalók: * 80 dkg kelkáposzta * 1 közepes hagyma * 3 gerezd fokhagyma * 10 dkg füstölt szalonna * só * bors * majoránna * ételízesítő * pirospaprika * 4 pár virsli * 1 csipet köménymag * 1 csipet egész bors * A habaráshoz: * 2 dl tejföl + 3 evőkanál liszt Elkészítés: A megmosott kelkáposztát ujjnyi csíkokra vágjuk, a torzsát kivágjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy fazékban megpirítjuk. A szalonnára szórjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre pároljuk. Rászórjuk a pirospaprikát, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a kelkáposzta csíkokat is. Összekeverjük, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi a káposztát. Megsózzuk, fűszerezzük, és puhára főzzük a zöldségeket. Amikor elkészültünk, behabarjuk a levest, hozzáadjuk a virslit, és csendesen, 2-3 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 123 kcal Szénhidráttartalom: 130 gramm A receptet beküldte: Boszi 29 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |