| Tojásos káposztaleves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta 5 dkg füstölt szalonna 1 nagy fej vöröshagyma 1 evőkanál liszt 2 dl kefir vagy sovány tejföl 1 evőkanál pirospaprika 5 tojás 1 babérlevél 1 teáskanál mustár 2 marhahúsleves kocka cukor só 8 dl víz Elkészítés: A szalonnát felkockázzuk, a zsírját kisütjük. Rátesszük a finomra metélt hagymát és üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és apránként ráöntjük a vizet. Jól összekeverjük, majd felforraljuk. Beletesszük a leveskockákat, a babérlevelet, az egészen apróra vágott káposztát s 10 percig forraljuk. A lisztet simára keverjük a tejtermékkel és a mustárral, majd beleöntjük a forrásban lévő levesbe. Folyamatosan kevergetve ismét felforraljuk, és kis lángon főzzük pár percig. A tojásokat egyenként csészébe ütjük, ügyelve, hogy a sárgájuk egyben maradjon. Óvatosan beleeresztjük a forrásban lévő levesbe, de nem keverjük, nehogy a tojások szétmenjenek. Még 5 percig forraljuk, csak ezután keverjük meg óvatosan. Végül sóval, cukorral pikánsra ízesítjük. Tanácsok: Olcsó, jóízű, laktató leves. Minél többször melegítjük, annál finomabb lesz, ezért érdemes nagyobb adagot is főzni belőle. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |