| Káposztaleves tojással receptLevesek Hozzávalók: 1/2 fejes káposzta 4 db zöldpaprika 3 paradicsom 1 fej hagyma 2 db húsleves kocka vagy 1 csapott evőkanál fűszerkeverék őrölt bors 1 csapott evőkanál pirospaprika olaj szükséges mennyiségű só 2 tojás Elkészítés: A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és olajban késhegynyi sóval megdinszteljük. A káposztát vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe dobjuk, lehúzzuk a héját, szintén felszeleteljük, a paprikát karikára vágjuk és a dinsztelt hagymához adjuk. Amikor kicsit megfonnyadt, beleszórjuk a pirospaprikát és a káposztát azzal is egy pár percig dinszteljük. Felöntjük vízzel, beletesszük a fűszereket és a káposzta puhulásáig főzzük. A tojást villával felverjük és állandó keverés mellett a lobogó, forró levesbe öntjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |