| Frankfurti leves másképp receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg kelkáposzta 25 dkg sertés lapocka 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 nagyobb burgonya 1 dl olaj kevés liszt 20 dkg virsli 1 csokor petrezselyem 1,5 dl tejföl majoranna só, bors Elkészítés: A finomra vágott vöröshagymát kissé megsózva, fedő alatt, az olaj felében puhára pároljuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott sertéshúst és erős lángon addig pirítjuk, amíg levet enged. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a meghámozott és kockákra vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával, finomra vágott petrezselyemmel (egy-két levelet tegyünk félre a tálaláshoz). Felengedjük vízzel. Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, tejföllel simára keverjük, s besűrítjük a forrásban lévő levest. Még egyszer összeforraljuk. A végén tesszük bele az előzőleg pár csepp olajon megpirított virslikarikákat. Petrezselyemmel díszítjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |