Tutireceptek.hu fejléc

Frankfurti leves másképp recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg kelkáposzta
25 dkg sertés lapocka
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 nagyobb burgonya
1 dl olaj
kevés liszt
20 dkg virsli
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejföl
majoranna
só, bors

Elkészítés:
A finomra vágott vöröshagymát kissé megsózva, fedő alatt, az olaj felében puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a kockákra vágott sertéshúst és erős lángon addig pirítjuk, amíg levet enged. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a meghámozott és kockákra vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával, finomra vágott petrezselyemmel (egy-két levelet tegyünk félre a tálaláshoz). Felengedjük vízzel.
Mikor a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is. Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást készítünk, tejföllel simára keverjük, s besűrítjük a forrásban lévő levest.
Még egyszer összeforraljuk. A végén tesszük bele az előzőleg pár csepp olajon megpirított virslikarikákat. Petrezselyemmel díszítjük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Könnyű cukkíni krémleves » Húsgombóc, mint levesbetét » Húsvéti burgonyaleves » Spenótos csicserikrémleves
» Zsályás paradicsomleves » Nyári bodzaleves » Gombás burgonyaleves » Tárkonyos halleves
» Gnocci másképpen » Kagylókrémleves » Joghurtos eper krémleves » Olasz csicseriborsó leves
» Erdélyi paradicsomleves » Keleti csemege másképp » Burgonykrokett - másképpen » Sütőtök krémleves.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.