| Csülkös káposztaleves receptLevesek Hozzávalók: 1 kisebb füstölt csülök, 50 dkg savanyú káposzta, 2 pár virsli, 1 liter húsleves (kockából), 2 dl tejszín, 1 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 citrom, 1 csomó friss kapor, só, morzsolt majoránna, babérlevél Elkészítés: A füstölt csülköt alaposan megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. A savanyú káposztát átmossuk, majd a húslevesbe téve lassú tűzön főzzük. Mikor a csülök megpuhult, kiemeljük főzőlevéből, kicsontozzuk, és 2-3 centis kockákra daraboljuk. A főzőléből egy keveset hozzáöntünk a káposztához. Ízesítjük morzsolt majoránnával, babérlevéllel, szűrt citromlével. Mikor a káposzta majdnem megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott virslit. A tejszínt csomómentesen elkeverjük a liszttel, majd behabarjuk vele a levest. Beletesszük a csülökhúst, és együtt jól kiforraljuk. A finomra vágott friss kaprot az utolsó percben adjuk hozzá. Tanácsok: Azonnal, forrón tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |